A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Petković: Tadić lažima pokušava da opere svoju bruku
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Petković: Tadić lažima pokušava da opere svoju bruku

14. oktobar 2020.

Borisu Tadiću srpski narod nikada neće zaboraviti da je Kosovo jednostrano proglasilo nezavisnost za vreme njegove vlasti. I umesto da i sada ćuti, kao što je tada ćutao i pobegao u Rumuniju, on lažima pokušava da opere svoju bruku koja će, ipak, živeti doveka.

 Petar Petković

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Niko ne zaboravlja da su Tadićevom odlukom pregovori izmešteni iz UN na za nas manje povoljan teren Evropske unije.

Boris Tadić je i danas, kao i poslednjih dvanaest godina, u Prištini uz Vuka Jeremića jedan od omiljenih srpskih političara, kojem redom zahvaljuju svi albanski političari i javnost.

Tadić zbog svojih diletantskih poteza sa Jeremićem u Prištini uživa ugled jer je direktno odgovoran za to što je samoproglašeno Kosovo od Međunarodnog suda pravde dobilo potvrdu legalnosti proglašenja nezavisnosti, što i do danas prištinski separatisti koriste kao najveći politički argument u međunarodnoj komunikaciji.

Time će Tadić, koji je oslabio pozicije Srbije u južnoj pokrajini i otežao položaj srpskog naroda, ostati zapamćen kao jedan od najvećih rušilaca srpskih državnih i nacionalnih interesa u istoriji i kao jedan od najvećih saveznika albanskog separatističkog pokreta.

Zbog svega toga, taj čovek, koji je i desetkovao srpsku vojsku i ukinuo legendarni Prištinski korpus, treba konačno da ode u neki drugi film - nemi.