A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » U dvorište porodice Vesić iz Klokota Albanci bacili zapaljivu napravu
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

U dvorište porodice Vesić iz Klokota Albanci bacili zapaljivu napravu

28. mart 2022.

U porodično dvorište familije Vesić iz Klokota komšije Albanci su bacili zapaljivu napravu usled čega im je izgoreo veći deo rastinja na imanju.

 Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Tek pukom srećom, vatra nije doprla do kuće u kojoj žive Ljubomir i Olga sa ćerkom Stanijom, a prilikom napada ćerki su upućene i uvrede na albanskom.

Ovo nije prvi put da se porodica Vesić nalazi na meti različitih provokacija, pritisaka i pretnji, ali je ovo prvi put da su se našli na meti direktnog napada, zbog čega osećaju posebnu zabrinutost.

Vesići pretpostavljaju da se iza ovog napada krije namera komšija da ih zastrašivanjem nateraju da prodaju imanje.

Ovo je nažalost još jedan primer sa kojim se sve problemima suočavaju Srbi južno od Ibra i kakvim se sve ekstremističkim metodama služe Albanci ne bi li zastrašivanjem oterali Srbe sa svojih ognjišta.

Slučaj je prijavljen policiji koja je izvršila uviđaj, a ujutru će ih obići i predsednik Privremenog organa opštine Vitina Srđan Nikolić da bi im pružio pomoć i podršku.

Nedopustivi su i zabrinjavajući pritisci sa kojima se suočava porodica Vesić i Kancelarija za Kosovo i Metohiju očekuje od policije da pod hitno rasvetli ovaj slučaj i odgovorne privede pravdi, a od međunarodnih predstavnika da ovaj slučaj tretiraju s najvećom pažnjom.