A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Pomoćniku direktora Kancelarije Ivanu Vujiću zabranjen ulaz na KiM
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Pomoćniku direktora Kancelarije Ivanu Vujiću zabranjen ulaz na KiM

21. mart 2022.

Vlasti privremenih institucija u Prištini zabranile su večeras pomoćniku direktora Kancelarije za KiM Ivanu Vujiću da poseti pokrajinu.

 Ivan Vujić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Vujić je sutra trebalo da obiđe Klinu i Osojane i socijalno ugroženoj petočlanoj porodici Komatović iz sela Žač uruči neophodnu pomoć Kancelarije za KiM.

Međutim, njemu je večeras zabranjeno da pređe administrativni prelaz na Jarinju, bez ikakvog obrazloženja.

Očigledna je namera Aljbina Kurtija da radikalizuje i dodatno izazove tenzije na prostoru Kosova i Metohije, jer je njegov jedini i osnovni cilj da pokuša da isprovocira neodmerenu reakciju Srba sa Kosova i Metohije i nastavi da gazi sve sporazume postignute u Briselu, među kojima je i onaj o slobodi kretanja.

Pomoćnik direktora Kancelarije Ivan Vujić ne podleže pod odredbe sporazuma o zvaničnim posetama i nije u obavezi da svoju posetu najavi.

Ovo nije prvi put da Priština zabranjuje predstavnicima i pomoćnicima direktora Kancelarije za KiM da posete Kosovo i Metohiju i time grubo krši sporazume.

Uprkos tome, Srbi sa KiM i zvanični Beograd nastaviće da čuvaju mir i stabilnost i neće prestati da pomažu svom narodu na Kosovu i Metohiji.