A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Petković Violi fon Kramon: Da li ste svesni da se Srbi na KiM bude pod pretnjama terorističke UČK?
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Petković Violi fon Kramon: Da li ste svesni da se Srbi na KiM bude pod pretnjama terorističke UČK?

04. mart 2022. Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković osudio je danas ispisivanje grafita tzv. UČK na nekoliko srpskih kuća u selu Suvi Do kod Lipljana koje su tokom noći ispisale nepoznate osobe, poručujući da se Srbi na KiM i dalje bude sa pretnjama terorističke OVK.

 Petar Petković

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

"Da li je Viola fon Kramon (izvestilac Evropskog parlamenta za Kosovo) svesna da se Srbi na Kosovu i Metohiji i dalje bude sa pretnjama terorističke OVK? Koliko dugo Viola fon Kramon planira da glumi neznanje o svakodnevnim napadima na Srbe?", zapitao je Petković na Tviteru.

"Da li tako vaš Aljbin Kurti čuva mir i stabilnost na Kosovu i Metohiji?", dodaje Petković.

Na četiri srpske kuće, u etnički mešovitom selu Suvi Do kod Lipljana, jutros su osvanuli grafiti koji slave zločinačku OVK, saopštila je Kancelarija za Kosovo i Metohiju.

Simboli terorističke organizacije su ispisani na kućama Ljubinke Grbušić, Nebojše Morače, kao i Miloša i Milenka Dukića koji su veoma uznemireni ovim zastrašivanjem, a preteće poruke zabrinule su i ostale Srbe u ovom selu.