A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Petković: Kurti propagira nestabilnost, a Beograd solidarnost i mir
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Petković: Kurti propagira nestabilnost, a Beograd solidarnost i mir

05. decembar 2021.

To što je Aljbin Kurti prinuđen da čeka pred vratima Vašingtona, ne znači da će brže dobiti vizu za SAD ako napadne zvanični Beograd i predsednika Aleksandra Vučića, zbog saradnje sa Rusijom. Naš ugled u međunarodnoj areni izgrađen je kredibilnom i odgovornom politikom predsednika Vučića i ničim ne može biti poljuljan, a ponajmanje Kurtijevim naručenim intervjuima i političkim pamfletima.

 Petar Petković

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Samo je u paralelnoj realnosti, u kojoj živi Aljbin Kurti, moguće optužiti Beograd da u region izvozi nestabilnost, jer je upravo on taj koji svojim jednostranim, nasilnim akcijama i zapaljivim izjavama narušava teško stečeni mir na prostoru Kosova i Metohije, ali i šire.

Za razliku od Prištine, koja u region izvozi politiku terorizma, nestabilnosti i zveckanja oružjem, Beograd je regionu donirao na hiljade vakcina i testova protiv virusa Kovid 19, više puta prema svojim susedima iskazavši solidarnost u slučaju vanrednih situacija, uz aktivno učešće u inicijativi "Otvoreni Balkan" kojoj je cilj zajedničko povezivanje.

Nema sumnje da u monologu, koji bi da vodi Kurti, nema mesta formiranju Zajednice srpskih opština, niti razgovora o normalizaciji odnosa i pitanjima od interesa za narod Kosova i Metohije, ali ima pretnji ratom i oklopnim vozilima koja bi da šalje u srpske sredine.

To svakako nije ni put, ni način da se dodvori stranim sponzorima, jer ako dobro sluša - sve je više glasova koji Kurtiju poručuju da je potrošio sve kredite i da je vreme da počne da sprovodi potpisane sporazume.