A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Petković pozvao interno raseljene u Smederevu da podrže Srpsku listu na izborima na KiM
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Petković pozvao interno raseljene u Smederevu da podrže Srpsku listu na izborima na KiM

12. oktobar 2021.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju dr Petar Petković razgovarao je večeras u Smederevu sa interno raseljenim licima iz naše južne pokrajine koja žive u ovom gradu.

 Petar Petković

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Petković je sa njima razgovarao o važnosti izlaska na lokalne izbore na KiM i ukazao im na neophodnost jedinstvene podrške Srpskoj listi, jer samo tako možemo da pomognemo svojim sunarodnicima u pokrajini.

- Na izborima 17. oktobra naša je obaveza da sačuvamo svih 10 srpskih opština koje imamo na KiM, ali i da se izborimo za bolji život, za nova radna mesta i za to da naše institucije budu zastupljene na prostoru Kosova i Metohije. Tu sam da vas pozovem da podržite kandidate Srpske liste, jer jedino Srpska lista kao projekat od nacionalnog značaja ima podršku predsednika Aleksandra Vučića, Beograda i države Srbije. Oni koji su se odlučili da samostalno izađu na izbore, a nose srpsko ime i prezime su razbijači srpskog jedinstva i nisu oni koji su uz svoj narod i Beograd, nego imaju podršku iz Prištine.

Ovi izbori su važni jer je neophodno da u lokalnim institucijama samouprave imamo ljude koji čuvaju srpsko jedinstvo i koji se bore za srpske interese - poručio je Petković u Smederevu.