A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Petković: Zvečan je uvek bio simbol borbe za opstanak
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Petković: Zvečan je uvek bio simbol borbe za opstanak

12. jul 2021. Izvor: Tanjug

Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković izjavio je danas da je Zvečan uvek bio simbol borbe za opstanak.

Petar Petković

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

On je na Svečanoj akademiji povodom 30 godišnjice od osnivanja opštine rekao da je ta opština simbol ne samo jedne tvrđave, vec tvrđave koja se bori za opstanak, zbog čega će Beograd pomoći Zvečanu kao sto pomažemo i svim drugim mestima na KiM.

"Čovek oblikuje svaki dan, tren, dah koji nam je dat od Boga i od ljudi da se borimo za naš Zvecan i za našu KiM. Vi ste pokazali da ste simbol vere i borbe za opsanak. Zastave nad tvrđavom Zvečan su se menjale, ali se na kraju uvek nad tom tvrđavom viorila srpska zastava. Ovde smo da opstajemo da gradimo naš Zvečan za našu decu i neše Kosovo i Metohiju", rekao je on.

Predsednik privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević predstavio je istorijat opštine kao i projekte koji su u planu.

"Najveću zahvalnost za ovo što se radi danas zahvalnost dugujemo predsedniku Aleksandru Vučiću, Kancelariji za KiM i našoj državi Srbiji. Ulaganjima u našu opštinu postavljen je temelj opstanka srpskog naroda. Neka su nam srećne navršene tri decenije i neka naredne godine budu upamćene po dobrom radu i neka nam Bog podari mir i blagostanje", rekao je Todosijević.

Gradonačelnik Zvečana Vučina Janković podsetio je prisutne na realizovane i započete projekte u opštini, uz ocenu da je vredelo svakog truda.

"Nadam se da će Zvečan u budućnosti biti još lepši i veći grad", rekao je Janković.

Na današnjoj akademiji uručene su Petrovdanske povelje Eparhiji raško-prizrenskoj, Kancelariji za KiM, potpredsedniku Srpske liste Milanu Radoičiću, Zdravstvenom centru u Kosovskoj Mitrovici, dr Zoranu Krivokapiću, akademiku, koji je i počasni građanin Zvečana.