A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Vučić: Svi moramo da radimo na kompromisnom rešenju
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Vučić: Svi moramo da radimo na kompromisnom rešenju

01. februar 2021. Izvor: Tanjug

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu uoči razgovora sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom da pitanje odnosa Beograda i Prištine nije lako i da svi, kako je poručio "moramo da radimo sve što možemo kako bi smo postigli kompromisno rešenje za obe strane".

Aleksandar Vučić sa Emanuelom Makronom

Foto: Tanjug

"To nije lako, uvek sam spreman da saslušam Makrona i njegove inovativne ideje kako bi se približili rešenju. Siguran sam da ćemo imati iskren i otvoren razgovor i nadamo se da ćemo uz vođstvo predsednika Makrona moći da uradimo nešto u narednom periodu", rekao je Vučić.

Govoreći o izgradnji metroa u Beogradu, Vučić je rekao da će projekat izgradnje Metroa u Beogradu biti ključna saradnja sa Francuskom i da očekuje do kraja godine izgradnju prve linije.

Kako je kazao, zahvalan je francuskom kolegi zbog njegove podrške i pomoći i dodao da izgradnja Metroa nije više predizborno obećanje već realnost.

Vučić je rekao i da je zadovoljan jer je ekonomska saradnja Srbije i Francuske pojačana i da je zadovoljan time.

"Na putui ka EU pokazali smo sposobnost. Mi smo zemlja sa najvećom stopom rasta. Imamo dobre rezultate i uz veće investicije iz Francuske i drugih zemalja EU nadamo se da ćemo moći da dostignemo stopu rasta od 6 odsto čime ćemo biti najuspešnija zemlja i ove godine", rekao je Vučić.

On je podsetio da je poseta Makrona Srbiji pre dve godine bila istorijska i da je on tada pokazao ne samo prijateljstvo, već je to uradio na poseban način.

"Hvala na posvećenosti i na razvojiu bilateralne saradnje. Za nas Francuska nije samo bitna zemlja već pravi prijatelj Srbije. Nadamo se da ćemo povećati nivo ekonomske saradnje, po pitanju trgovine", rekao je Vučić.

Kada je u pitanju evropski put Srbije i ostalih zemalja Zapadnog Balkana, Vučić je kazao da su sve zemlje prihvatile da novu metodologiju pristupa EU, a koja je zasnovana na šest klastera i koju je pedložio predsednik Makron.

Vučić je izrazio nadu da će taj novi način ubrzati evropski put Srbije i dodao da naša zemlja zna šta sve treba da uradi na evropskom putu, naročito u oblasti vladavine prava.

Predsednik Vučić je zahvalio Makronu na gostoprimstvu i kazao da se u Parizu uvek oseća dobrodošlo.

"Hvala na gostoprimstvu. Mi uvek spominjemo tu vašu posetu Beogradu iz 2019. godine, nadamo se da ćemo moći još jednom da Vas dočekamo i da ćete tada doživeti još bolje gostoprimstvo", rekao je Vučić.