A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Petković: Fon Kramon nije ovlašćena da se meša u dijalog
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Petković: Fon Kramon nije ovlašćena da se meša u dijalog

23. oktobar 2020.

Violu fon Kramon niko nije ovlastio da se meša u dijalog Beograda i Prištine i iznosi stavove o tome da li je potrebno da neko menja ustav ili ne.

 Petar Petković

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Neverovatno je da Evropski parlament toleriše da njen izvestilac za Kosovo i Metohiju otvoreno nastupa kao lobista najekstremnijih albanskih političkih predstavnika.

Ona bi kao izvestilac Evropskog parlamenta trebalo da tu instituciju izveštava o raznim političkim i društvenim devijacijama, o napadima na ljudska prava nealbanskog stanovništva, kriminalu, korupciji, glorifikovanju ratnih zločinaca i raznim drugim "neevropskim" pojavama na Kosovu i Metohiji, a ne da otežava sprovođenje sporazuma postignutih upravo uz posredovanje EU.

Priština je dužna da poštuje sporazume potpisane u Briselu, i da svoje pravne akte uskladi sa dogovorima o Zajednici srpskih opština, kako bi ona imala sve definisane nadležnosti.

Ako gospođa Fon Kramon misli da je nepoštovanje dogovora evropsko i demokratsko ponašanje, onda to mnogo govori o njoj, ali i instituciji kojoj pripada, a koja joj dozvoljava da honorarno lobira za albanske separatiste u Prištini.