A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Đurić sa Čen Bo o toku dijaloga Beograda i Prištine
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Đurić sa Čen Bo o toku dijaloga Beograda i Prištine

08. septembar 2020.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić sastao se danas sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Republici Srbiji Čen Bo.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Đurić je kinesku ambasadorku informisao o toku dijaloga Beograda i Prištine, i izrazio uverenje da će NR Kina, u duhu čeličnog i bezbroj puta potvrđenog prijateljstva naše dve države i naroda, nastaviti da pruža aktivnu međunarodnu podršku Srbiji.

Srbija će i nadalje dosledno poštovati politiku jedne Kine i njen spoljnopolitički kurs usmeren ka stvaranju zajednice za budućnost čovečanstva, rekao je Đurić, dodavši da nema tih pritisaka pod kojima će naša zemlja odustati od podrške svojim dokazanim prijateljima.

Đurić je izrazio uverenje da će bliski odnosi predsednika Vučića i Si Đinpinga nastaviti da budu važan zamajac unapređenja srpsko-kineskih odnosa.

Srbija je, prema Đurićevim rečima, počastvovana činjenicom da je NR Kina tretira kao pouzdanog prijatelja, za šta zahvalnost duguje i ambasadorki Čen Bo, koja je u teškim trenucima za našu zemlju ličnim primerom pokazala šta znači istinsko prijateljstvo pružanjem najnesebičnijeg doprinosa snaženju naših kapaciteta za borbu sa epidemijom virus korona.