A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Đurić: Prištini bolje da pošalju Briselski sporazum, ne može se tenkom u UN
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Đurić: Prištini bolje da pošalju Briselski sporazum, ne može se tenkom u UN

27. jul 2020. Izvor: RTS

Pojedine NATO zemlje se takmiče oko toga ko će više oružja i boljeg oružja da isporuči Prištini. Gospodo ako hoćete da pomognete Albancima na Kosovu i Metohiji, šaljite im knjige, a nemojte da im šaljete tenkove jer sa tenkovima nikada neće ući ni u Ujedinjene nacije, ni u Unesko, ni u Interpol, poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

Marko Đurić

Foto: Tanjug

"Mi Srbi se nikada nismo plašili bilo čije sile, uvek smo bili opredeljeni za mir i uvek spremni da zaštitimo ono što je naše.

To ste juče mogli da čujete i od predsednika Srbije", naveo je Đurić.

Ko hoće da pomogne Prištini, kaže Đurić, treba da im pošalje knjige, a ne tenkove.

"Mislim da njima treba da šalju umesto oružja knjige, da im pošalju Rezoluciju 1244, Povelju Ujedinjenih nacija pa da onda kao ljudii razgovaramo o ostalom.

Ako Hoti može da kaže da je jedino rešenje u okviru važećeg ustava tzv kosova ja ću lično da mu pošaljem Ustav Republike Srbije pa da nešto nauči jer je naš Ustav bar 200 godina stariji u odnosu na njihov", poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Bolje da Prištini pošalju Rezoluciju1244, s tenkovima neće ući u UN

Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić izjavio je danas da se pojedine NATO zemlje takmiče koja će bolje i više oružja isporučiti Prištini i poručio im da je bolje da Albancima na KiM pošalju knjige, jer s tenkovima neće ući u UN, Unesko, Interpol.

"Gospodo, ako hoćete da pomognete Albancima na Kosovu i Metohiji, šaljite im knjige, a nemojte da im šaljete tenkove jer sa tenkovima nikada neće ući ni u Ujedinjene nacije, ni u Unesko, ni u Interpol", rekao je Đurić za RTS.

On je naveo da je Srbija uvek opredeljena za mir, ali i spremna da zaštiti svoje.

"Mi Srbi se nikada nismo plašili bilo čije sile, uvek smo bili opredeljeni za mir i uvek spremni da zaštitimo ono što je naše. To ste juče mogli da čujete i od predsednika Srbije", naveo je Đurić.

Kako kaže, na KIM, umesto oružja, treba poslati knjige, Rezoluciju 1244, Povelju UN...

"Ako Avdulah Hoti može da kaže da je jedino rešenje u okviru važećeg ustava tzv Kosova, ja ću lično da mu pošaljem Ustav Republike Srbije pa da nešto nauči, jer je naš Ustav bar 200 godina stariji u odnosu na njihov", poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.