A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Vučić: Pokazujemo zube, borimo se za svoju državu
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Vučić: Pokazujemo zube, borimo se za svoju državu

04. mart 2020. Izvor: Tanjug

Aktivnostima na povlačenju priznanja pokazujemo zube, ali to ne rešava kosovski problem, rekao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

Vučić je, po povratku iz Vašingtona, kazao da je povlačenje priznanja za Srbiju veoma važno, ali da ne treba preterivati, s obzirom na to da, kako je primetio, mi Srbi volimo da naše rezultate predstavljamo većima nego što oni to objektivno jesu.

"Naravno, to nije ni za potcenjivanje, jer na takav način pokazujemo zube, borimo se za bolji pristup rešavanju problema. Ali, da li smo taj problem rešili? Pa, nismo", rekao je Vučić gostujući na Pinku.

Predsednik je podsetio da je na, kako kaže, fini način pokušao da se dogovori sa Albancima da se makar privremeno ne kandiduju za međunarodne institucije, a da bi mi u tom slučaju privremeno prekinuli kampanju odpriznavanja.

I to, prema rečima predsednika, sada postaje glavna tema na kojoj svi institiraju. "Rekao sam da mi imamo dijalog, a da nas oni (Albanci) dovode u situaciju da trošimo ogromnu snagu na toj kampanji. Rekao sam im ''nemojte da nas terate to da radimo''", rekao je Vučić. Rekao im je, kaže, da tim njihovima aktivnostima dovode u pitanje našu državu, a ako mi na to ne bismo reagovali - dovodili bismo u pitanje sami svoju državu.

Tokom susreta sa predsednikom privremenih prištinskih institucija, Hašimom Tačijem, u Vašingtonu razgovarao je, navodi, o uobičajenim stvarima, izgadnji puteva, železničkom i avionskom saobraćaju, ali mu je, kaže, rekao i da očekuje nova povlačenja priznanja kosovske nezavisnosti.

Ocenjujući doprinos specijalnog izaslanika američkog predsednika Ričarda Grenela rešavanju kosovskog pitanja, Vučić kaže da je u početku bio skeptik, ni danas, ističe, nije optimista, ali je činjenica da se Grenel trudi i da ulaže veliku energiju.

Primetio je i da je Grenel bio potpuno u pravu kada je odgovorio na tviteru britanskom novinaru Timu Džudi da nikakav "veliki dogovor" nije na pomolu. "A, zamislite da jeste", zapitao je predsednik i dodao da se trenutno, kada je o Kosovu reč, priča o tehničkim, ali ne i o suštinskim pitanjima.

"Ni za koga od njih neću da kažem da su neprijatelji Srbije, ali Bodo Veber, na primer, kao i Džuda i samo da se javi još Biber i da kaže kako taj plan ne valja, a da pojma nemaju o čemu pričaju", rekao je Vučić i dodao da je za mnoge te strane analitičare on "crni đavo".