A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Vučić: Naš interes je da očuvamo mir, da naša ekonomija dalje raste
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Vučić: Naš interes je da očuvamo mir, da naša ekonomija dalje raste

15. decembar 2019. Izvor: Tanjug

Neka oni u Prištini misle da su mnogo jaki, naš interes je da očuvamo mir i da naša ekonomija raste, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić povodom najnovijih izjava albanskih političara sa KiM, poput Kurtijeve da neće dati Srbiji nikakav ustupak, niti teritoriju, zago što je izgubila Kosovo.

Aleksandar Vučić

Foto: Tanjug

Vučić je, upitan za komentar na izjave prištinskih političara, kazao da su to „ozbiljni ljudi koji znaju šta su interesi njihovog naroda, ali i da mi znamo šta su naši interesi". rekao da je za Srbiju vrhovni interes očuvanje mira, jer je samo u miru moguć napredak.

„Naš vrhovni interes je mir. Sve što sam govorio o napretku naše ekonomije možemo imati samo u miru. Ko misli da treba da se busamo u prsa i kažemo da smo jači se vara. Volim da misle da su oni mnogo jaki, a mi slabi", kazao je on.

Bolje je, kaže, da budemo odgovorni i ozbiljni, da znamo šta su naši nacionalni interesu.

„Neću da ih vređam. Naš interes je da pomognemo srpskom narodu da opstane na KiM, da bude manje incidenata, manje presuda za verbalne delikte. Bolje da sude meni nego našim ljudima na KiM“, objasnio je on.

Kazao je da njega uvek brinu dela, a ne reči i da veruje da će Srbija imati snage da sačuva mir.

„Taj mir je uslov da možemo da napredujemo, decu da sačuvamo, da ne odlaze u inostranstvo i da deo naših građana vraćamo iz inostranstva. Imamo prve velike primere kompanija koje su vratile po 50 momaka i devojaka iz inostranstva, IT stručnjaka. To mora da bude masovnije, a radićemo na daljem povećanju rasta naše ekonomije, plata, penzija, socijalnih davanja“, rekao je Vučić.