A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Petković: Iz nastupa Kurtija u Berlinu jasno se vidi da se on plaši Aleksandra Vučića
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Petković: Iz nastupa Kurtija u Berlinu jasno se vidi da se on plaši Aleksandra Vučića

10. decembar 2019. Izvor: RTV Pink

Pomoćnik direktora Kancelarije za KiM Petar Petković komentarišući izjavu Aljbina Kuritija da ne želi predsednika Srbije Aleksandra Vučića za pregovaračkim stolom, ocenio je da su jedno njegove želje, a da je drugo ono što je realnost.

Petar Petković

Foto: TV Pink

Svakako iz nastupa Kurtija u Berlinu gde je govorio, između ostalog o nekakva tri principa, jasno pokazuje da se zapravo on plaši Aleksandra Vučića.

Ta izjava da neće Vučića ispred srpske strane koja bi učestvovala u dijalogu sa Prištinom, pokazuje njegov inferioran stav i sa druge strane pre svega, pokazuje njegovu sumanutu želju da kadrira u Beogradu i on da bude taj koji će da odlučuje ko će da predstavlja srpsku stranu u dijalogu – rekao je Petković u emisiji “Pravac”.

Kako podseća, milion puta smo rekli da se nama ne sviđa to što smo kroz sve ove godine morali da razgovaramo i sa Tačijem i sa Haradinajem i sa mnogim drugim.

-Ali sve vreme, upravo zbog toga što nam je dijalog bio najbitniji smo govorili mi ne možemo da biramo prestavnike koje Albanci biraju i sa njima pre svega moramo da ragovaramo – naglasio je Petković.

On je istakao i da baš zato što se ne slažemo, mi razgovaramo i moramo da se dogovaramo.

-To što se sad Kurti boji Aleksandra Vučića, to što njega neće za pregovaračkim stolom, to između ostalog pokazuje da je Vučić svima pokazao da se bori za Srbiju, za interese države Srbije, interese srpskog naroda na KiM i da neće dozvoliti da neki drugi odlučuju o sudbini srpskog naroda – naglasio je Petković.