A A A ћир |  lat  
Naslovna » Aktuelno » Vesti » Đurić: Ziberaj treba da prouči osnovne civilizacijske norme
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Đurić: Ziberaj treba da prouči osnovne civilizacijske norme

03. septembar 2019.

Ziberaj je, kao i njegov šef Pacoli, državljanin Srbije, i trebalo bi da se upozna sa time da je sloboda kretanja u Srbiji gde živi, a i u drugim delovima Evrope, jedna od ključnih vrednosti, da je sadržana i u sporazumima na koje su se njegovi šefovi obavezali.

Marko Đurić

Foto: Kancelarija za Kosovo i Metohiju

Kao i obično predstavnici institucija u Prištini se hvale onime čega bi trebalo da se stide, a to su sopstveni pokušaji da ometu slobodu kretanja.

Takva retorika i takve namere su kršenje svih civilizacijskih normi i važećih sporazuma, poput sporazuma o zvaničnim posetama iz 2011. godine.

I sam sam iskusio njihovu spremnost da golo i brutalno nasilje primene i nikada nas to nije odvratilo da budemo sa našim narodom.

Ono što bih voleo da vidim ovim povodom je stav EU koji u vezi sa ovim pitanjem ima jasne političke i moralne obaveze.

Izjave službenika ilegalnog paralelnog ministarstva spoljnih poslova u Prištini usijane glave, ne bi smele da imaju uticaja na stvarnost i svakako neće sprečiti pomoć i prisustvo Srbije među Srbima i svima drugima na KiM koji se osećaju delom države Srbije. Plan predsednika Vučića za ekonomsko osnaživanje Srba na KiM nastaviće da se sprovodi punom parom.