A A A ћир |  lat |  eng
Naslovna » Aktuelno » Pregovarački proces » Zaklјučci Radne grupe za slobodu kretanja/most, 25. avgust 2015/2
Etnički motivisani incidenti na Kosovu i Metohiji, 2021. Pregovarački proces sa Prištinom Informator
Vreme od preuzimanja obaveze formiranja ZSO
Godina Mesec Nedelja Dan
Iskazivanje interesovanja za vakcinisanje protiv COVID-19 Pecat

Zaklјučci Radne grupe za slobodu kretanja/most, 25. avgust 2015/2

1. Obe strane su zatražile od EU da revitalizuje most u Mitrovici i njegovo okruženje, u skladu sa preporukama tehničke procene i na osnovu arhitektonskog projekta od 29. juna 2015. godine oko kog su se složile obe strane.

2. Izvođač radova će 15. oktobra 2015. godine zatvoriti obe strane mosta nepokretnim bankinama i građevinskim ogradama. Građevinski radovi na mostu će se vršiti pristupanjem građevinskoj lokaciji južnim pristupnim putem. Most će biti otvoren za saobraćaj do leta/najkasnije do kraja juna 2016. godine.

3. U skladu sa istim rasporedom, opština će revitalizovati glavnu ulicu (ulica Kralјa Petra) tako što će je pretvoriti u pešačku zonu. Ulica će biti otvorena za pešake do leta/najkasnije do kraja juna 2016. godine.

4. Radna grupa će zajedno sa oba gradonačelnika tokom procesa revitalizacije redovno pratiti i preispitivati preovlađujuće političke i bezbednosne uslove u opštinama.

5. Do 10. oktobra 2015. godine će biti rešeno pitanje mapa administrativnih linija katastarskih oblasti u Suvom Dolu i Brđanima putem Memoranduma o razumevanju o planovima razvoja opština, Opštinske mape zoniranja i detalјnog Regulatornog plana između relevantnih ministarstava i dveju opština.