Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Курти својим свакодневним изјавама провоцира инциденте на терену
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Курти својим свакодневним изјавама провоцира инциденте на терену

12. април 2022.

Не прође дан да Аљбин Kурти не искаже своју опсесију Србијом и лажним оптужбама настоји да дестабилизује прилике на терену, приписујући Београду своје милитантне снове и идеје.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Званични Београд никоме не прети већ унапређује своје одбрамбене војне капацитете као гарант мира и стабилности на подручју Западног Балкана.

То не разуме Kурти који би сваку ситуацију да искористи за напад на Београд и испровоцира инциденте на терену, уместо да се окрене дијалогу као једином сврсисходном механизму за нормализацију односа.

О томе сведочи и повећани број инцидената према Србима на Kосову у Метохији и светињама СПЦ, а мир на простору покрајине одолева само захваљујући сталоженом и одговорном односу председника Вучића и српског народа и његових политичких представника који не наседају на Kуртијеве провокације.

Kурти сада покушава да лажно оптужи Београд да стоји иза претњи Дику Мартију, као што нас је лажно оптуживао да смо сами ломили своја гробља или исписивали графите УЧK на српским кућама.

Трагови ових злодела воде директно до Приштине и никаква Kуртијева петпарачка пропаганда на рачун званичног Београда и српског народа то не може да промени.