Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Куртијева самовоља да не дозволи гласање је кршење основних људских права
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Куртијева самовоља да не дозволи гласање је кршење основних људских права

16. децембар 2021. Извор: РТС

На крају године нема помака у дијалогу Београда и Приштине. Осим што разговори две стране стагнирају, тензије додатно појачава одлука Приштине да не дозволи одржавање референдума о промени Устава Србије у јужној покрајини, али и шеста по реду забрана ове године за улазак на Космет директору Канцеларије за Косово и Метохију Петру Петковићу.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Према споразуму о званичним посетама, свака посета између званичника Београда и Приштине се сматра одобреном уколико експлицитно није забрањена дописом, те је захтев Донике Гервале Шварц третиран позитивно.

Такође, официр за везу који заступа Београд и усмено је данас свом колеги - приштинском официру за везу у Београду пренео да је посета Гервале Шварц централној Србији одобрена и да може да посети поменуте општине у складу са важећим споразумом и без статусних ознака.

О томе сведочи и мејл којим приштински официр за везу данас захваљује официру за везу Београда поводом одобравања посете.

Зато позивамо медије и званичнике у Приштини да престану са обмањивањем јавности и изношењем нетачних података.

Београд је тај који доследно поштује споразуме и опредељен је нормализацији односа и никакви нетачни наводи из Приштине то не могу да пониште.