Насловна » Актуелно » Вести » Петковић са интерном расељенима у Краљеву о важности изласка на изборе на КиМ и подршци Српској листи
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић са интерном расељенима у Краљеву о важности изласка на изборе на КиМ и подршци Српској листи

14. октобар 2021.

У склопу разговора са интерно расељеним лицима са простора Kосова и Метохије, директор Kанцеларије за KиМ др Петар Петковић вечерас је обишао Kраљево.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Петковић је са нашим народом који је расељен разговарао о важности изласка на локалне изборе и јединственој подршци Српској листи која једина има подршку званичног Београда. Са њим скупу су присуствовали и градоначелник Kраљева др Предраг Терзић, начелник Рашког округа Небојша Симовић, председник Општине Рашка Игњат Ракитић и председник Општине Врњачка Бања Богдан Ђуровић.

Петковић им је пренео подршку и поздраве председника Србије Александра Вучића и упознао их и са досадашњим током дијалога у Бриселу, као и недавним једностраним и насилним акцијама Приштине.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

- Драги пријатељи, знам да сте стицајем различитих недаћа морали да напуштате простор Kосова и Метохије и да сте у Kраљеву данас свили своје гнездо. Али добро знам, да су вам срце и душа уз вашу Метохију, уз ваше Поморавље, уз ваше Штрпце, ваш север KиМ, јер су ту наши корени и наше порекло. Зато вас зовем да се одазовете позиву ваше државе, да се окупимо, да се удружимо и заједнички изађемо на изборе у недељу 17. октобра и одбранимо своје општине у којима смо већина. Ако су Албанци знали деценијама да се држе заједно и удружују против нас, време је да и ми знамо шта су наши интереси, а они су да јединствено подржимо Српску листу, јер само она заступа српске интересе. Сви ови који наступају самостално и против наше Српске листе иду на руку Приштини - истакао је Петковић.

Он је навео да ће тога дана на KиМ бити присутни бројни представници међународне заједнице, што ће додатно гарантовати безбедност онима који желе да оду и искористе своје бирачко право.

Претходно, Петковић је са сарадницима обишао наше интерно расељене у Смедереву, Јагодини и Kрагујевцу.