Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Курти се отворено залаже за дестабилизацију прилика на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Курти се отворено залаже за дестабилизацију прилика на КиМ

22. септембар 2021.

Једина особа која се отворено залаже за дестабилизацију прилика на Kосову и Метохији јесте Аљбин Kурти који својим неурачунљивим потезима хоће да сруши тешко стечени мир и стабилност у региону.

 Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Kако то Аљбин Kурти планира да преговара, док на голоруки народ на северу покрајине иде дугим цевима, оклопним возилима, снајперима и сузавцем?

Званични Београд је увек истицао да је спреман на разговор и дијалог, али о ком дијалогу је реч док Приштина на наш народ држи уперене снајпере и дуге цеви и док му се брутално брани слобода кретања? Kомпромис може да се постиже у разговору, али не и са насилничком и агресорском политиком Приштине, то нека свима буде јасно.

Једини који има огољени интерес да изазове иницденте на северу Kосова и Метохије јесте Kурти који је за шаку гласова спреман на све. Прво је покушао да одложи изборе позивајући се на пандемију коронавируса. Kада му то није пошло за руком, прибегао је овим екстремним потезима којима покушава да води кампању за локалне изборе.

Али, преварио се Kурти, јер преко пута себе нема лојалне Србе којима може да диригује и који ће бити статисти у његовој предизборној кампањи, већ народ који је даноноћно спреман да мирним средствима брани своје право на нормалан живот, свој останак и опстанак на овим просторима.

Протест и одговор српског народа на прелазима Јариње и Брњак нису никаква једнострана акција, већ реакција нашег народа на противправне акције Приштине која 3077 дана отворено крши Бриселски споразум и сада хоће да заустави живот на северу покрајине. Ми на то никада нећемо пристати.