Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Приоритет Вјосе Османи уместо дијалога је мржња према Србима
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Приоритет Вјосе Османи уместо дијалога је мржња према Србима

05. април 2021.

Нови циклус у политичким односима са Београдом, уместо порукама о дијалогу и заједничком решавању проблема, Вјоса Османи наставила је кампањом мржње и непријатељства према Београду.

др Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Од две изјаве које је за мање од 24 сата госпођа Османи дала са нове позиције у оквиру Привремених институција самоуправе, обе су биле уперене према Београду и обојене отвореним анимозитетом према српским народу.

То веома јасно говори да ће приоритети нове власти у Приштини, уместо дијалога и трагања за компромисом бити огољена мржња према Србима.

У томе, нажалост, није усамљена јер запаљиву антисрпску реторику наставља да подгрева и њен политички ментор Аљбин Kурти.

Уместо тога, Османи и Kурти треба да смогну снаге да превазиђу антисрпску опсесију и окрену се дијалогу, компромису, разговору, заједничком трагању за решењем и испуњавању међународно признатих обавеза.

Београд је на том путу пуних осам година и упркос свим опструкцијама Приштине, уценама и претњама, истрајава у напорима да осигура стабилну будућност и мир за све народе на овим просторима.