Насловна » Актуелно » Вести » Вучић: Неопходно укинути таксе за економски напредак
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Вучић: Неопходно укинути таксе за економски напредак

23. јануар 2019. Извор: Танјуг

Председник Србије Александар Вучић сматра значајном енергију и ентузијазам представника Вашингтона у циљу да се убрза наставак дијалога, али истиче да то не иде тако лако и да најпре морају бити укинуте таксе.

Александар Вучић

Фото: Танјуг

Вучић је, у Јерусалиму, на питање да ли специјални изасланик америчког председника Ричард Гренел може убрзати разговоре Београда и Приштине, рекао да то не иде лако.

Казао је да цени огромну енергију Гренела и подсетио да је имао добре разговоре у Давосу и са саветником председника САД за безбедност Робертом О' Брајаном.

"Њихов ентузијазам је велики, добар и значајан. Свако побољшавање ситуације је важно, посебно што Гренел инсистира на економији. Али, не смете да имате таксе од 100 одсто ако желите да имате развој економије. Бесмислено је да причате о авио или возном саобраћају и свему другом, а да не можете да превозите робу, објаснио је Вучић.

Констатовао је да би, ако би се роба превозила само авионом, имали пет карго авиона на дневном нивоу.

Ја сам увек врло опрезан, али веома поштујем намеру и енергију Гренела, додао је Вучић.

На констатацију да је прошли састанак у Београду био веома "енергичан", он је казао да није увек једноставно када се састану људи тог типа, али је, каже, разговор био добар.

Рекао је да Гренел показује посебну врсту страсти у политици.

Да би људи у Србији сагледали ситзацију ширег контекста истакао је да је наше да покушамо да укидамо баријере, јер наса економија напредује.

Укидање свих баријера помаже и додатно јача српску екомију, и све друге. Морамо да будемо срећни ако сви око нас живе боље, јер и ми онда живимо боље. Ми јачамо брже од других у овом тренутку. Дајте да то искористимо, да не застанемо сада, подвукао је он.