Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ: Козареву на Јарињу није дозвољен улазак на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Канцеларија за КиМ: Козареву на Јарињу није дозвољен улазак на КиМ

23. октобар 2019.

Приштина и након завршетка предизборне кампање наставља да забрањује представницима Канцеларије за Косово и Метохију да буду са својим народом у јужној покрајини, кршећи најдиректније на тај начин споразум о слободи кретања постигнут у оквиру бриселског дијалога.

Душан Козарев

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Заменику директора Канцеларије за Косово и Метохију Душану Козареву данас није било дозвољено да уђе у покрајину преко административног прелаза Јариње, са несувислим образложењем да посета није најављена, иако ниједан споразум не захтева да посете заменика и помоћника директора Канцеларије за Косово и Метохију буду најављиване.

Реч је очито о наставку политике провокација и рушења мостова сарадње, и данашњу забрану сагледавамо у контексту најновијих порука из Приштине да дијалог са Београдом није приоритет тамошњих албанских политичких лидера.

Српски народ на Косову и Метохији не треба да страхује због правног насиља Приштине, јер држава Србија је увек проналазила начине да помогне свом народу и осигура функционисање свог институционалног система на Косову и Метохији.

Очекујемо да међународна заједница, пре свега ЕУ, коначно искаже свој став поводом опасних провокација Приштине којима се руше сви предуслови за наставак дијалога, јер волели бисмо да знамо шта је, ако не дијалог, средство за решавање проблема на Косову и Метохији.