Насловна » Актуелно » Вести » Козарев и Нунен о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Козарев и Нунен о политичко-безбедносној ситуацији на КиМ

02. септембар 2019.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев састао се данас са шефом Канцеларије за везу високог представника ЕУ за спољну и безбедносну политику у Београду Албертом Ван Нуненом.

Козарев и Нунен

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Саговорници су размотрили политичко-безбедносну ситуацију на Косову и Метохији, посебно се осврнувши на синоћни напад на српског младића у северној Косовској Митровици који је, како су се сагласили, недопустив.

Козарев је констатовао да је последњих годину дана био један од најтежих периода по питању безбедности Срба и других неалбанаца на Косову и Метохији, и да смо били чести сведоци напада на живот, здравље, слободу и имовину нашег народа у јужној покрајини, уз појачано полицијско и правосудно малтретирање на темељима "тајних оптужница".

"Расте притисак, али ће званични Београд остати уз свој народ на Косову и Метохији и бити му на располагању осетније и конкретније него икада пре, те предузети све што буде потребно за његов просперитет у миру и стабилности, али га и бранити у случају угрожавања живота његових припадника", казао је Козарев.

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију пренео је спремност Београда за наставак дијалога са Приштином са циљем покушаја да се постигне компромис, али не пре укидања антицивилизацијских такси и не на принципима условљавања Београда признањем једнострано проглашене независности Косова.