Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић: Космет најбоље место за прославу Видовдана
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић: Космет најбоље место за прославу Видовдана

28. јун 2019. Извор: Танјуг

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић стигао је данас у Зубин поток, састао се са градоначелницима четири општине са севера и обратио окупљеним грађанима којима је поручио да је КиМ најбоље место за прославу Видовдана.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

"За нас Србе нема лаког Видовдана. Ниједан у последње три деценије није био, ниједан који је претходио. Али, као што су чинили наши преци и ми ћемо да сачувамо наш језик и национални идентитет. А овде, на Космету, је најбоље место да прославимо Видовдан", рекао је Ђурић.

Директор Канцеларије за КиМ је у обраћању грађанима рекао и да жели да им пренесе подршку и љубав и братску солидарност читавог српског наода.

"Оно што ви овде издржавате да бисте остали и опстали вредно је дивљења и поштовања. Упркос свим притисцима нећемо престати са борбом, ни са подршком нашем народу, иако то многе нервира” рекао је Ђурић.

“И управо данашње отварање Водовода је пример, а ја вам доносим лепу вест да ће држава Србија наставити са изградњом, што значи да на северу КиМ у чесмама неће бити само бољи притисак него и квалитетнија вода”, поручио је.

"Моја порука вама је да чувате једни друге, градите јединство, да понављамо наш завет и не дозволимо да нас било ко подели, разједини, једне од других" нагласио је Ђурић и подсетио да држава тренутно реализује 149 пројеката на Космету, а да ће до краја године тај број износити 350, попут водовода, обнова школа, изградње привредних капацитета. . .

Верујемо да након најтежих олуја долази леп период, а ми Срби смо старе чекалице. Знамо шта је било наше, шта је наше и шта ће увек бити наше, додао је Ђурић.

“Живела Србија", завршио је обраћање грађанима тим речима Ђурић, који је потом одржао састанак са градоначелницима општина са севера Космета.