Насловна » Актуелно » Преговарачки процес» Акциони план у области телекомуникација, 25.август 2015.
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Акциони план у области телекомуникација, 25.август 2015.

pdfАкциони план у области телекомуникација

Анекс 1: текст билтена Међународне уније за телекомуникације (ИТУ)

Уз сагласност администрације Републике Србије, директор Бироа за стандардизацију телекомуникација (ТСБ) додељује следеће међународне позивне бројеве за Косово:

Е.164 позивни број (као што је дефинисано у Препоруци ИТУ-Т Е. 164 одељак 4.1): 383

Е.212 позивни број (као што је дефинисано у Препоруци ИТУ-Т Е. 212 одељак 3.3): 221

Q.708 позивни број који означава мрежно подручје (САНЦ): 7-214

Датум активације ових позивних бројева и датум преласка са позивних бројева који су тренутно у употреби на ове додељене позивне бројеве ће бити саопштен касније.

Анекс 2: текст писма Аустрије Међународној унији за телекомуникације (ИТУ)

Поштовани Генерални секретару,

У оквиру дијалога између Косова и Србије уз посредовање ЕУ, част ми је да затражим у име Србије и Косова да Међународна унија за телекомуникације започне процес алоцирања троцифреног позивног броја Косову.

Као део горепоменутог дијалога, премијери Косова и Србије су постигли споразум у септембру 2013. године по коме Косову треба доделити троцифрени позивни број у складу са стандардима и принципима и распоредом Међународне уније за телекомуникације (ИТУ). Обе стране су се такође договориле да ће међусобно прихватљив модалитет бити нађен у вези са овим процесом, уз посредовање ЕУ према потреби. Хтео бих да вас обавестим да се тај међусобно прихватљив модалитет бити да Република Аустрија затражи тај позивни број за Косово.

Био бих вам захвалан уколико бисте што је брже могуће отпочнели са алоцирањем једног од два слободна позивна броја (+383 или +384) на коришћење косовским властима. Такође бих вам био захвалан ако бисте могли да потврдите да ли је билтен Међународне уније за телекомуникације (ИТУ) објављен.

Срдачно,

Анекс 3: ознака Косова у техничким анексима Међународне уније за телекомуникације (ИТУ)

У техничким анексима билтена Међународне уније за телекомуникације (ИТУ) Косово ће бити поменуто као Косово* са фуснотом "Овај назив је без прејудицирања ставова о статусу, и у складу је са Резолуцијом 1244 Савета безбедности УН и мишљењем Међународног суда правде о декларацији о независности Косова".