Насловна » Актуелно » Вести » Ђурић са ДФЦ-ом о потенцијалима за улагања на КиМ
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Ђурић са ДФЦ-ом о потенцијалима за улагања на КиМ

23. септембар 2020.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић разговарао је данас са делегацијом америчке Међународне развојне финансијске корпорације (ДФЦ) о потенцијалима за економска улагања у нашу јужну покрајину, и истакао да верује да би било веома значајно покренути пројекте у којима би учествовале и од којих би корист имале све етничке групе на терену.

Марко Ђурић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Ђурић је саговорнике упознао са пољопривредним капацитетима на Косову и Метохији, неискоришћеним индустријским потенцијалима, могућностима развоја туризма и важношћу унапређења малог и средњег бизниса ослањањем на локалне произвођаче и људске ресурсе.

Посебну пажњу Ђурић је посветио економским приликама и пословним шансама у већински српским срединама на Косову и Метохији.

Ђурић је представницима ДФЦ, међу којима је био и директор београдске канцеларије Џон Јовановић, захвалио на спремности да уложе напоре и средства у јачање економије у централној Србији и на Косову и Метохији, изразивши очекивање да ће најснажнија светска економска сила успешно кроз различите пројекте допринети стварању напредног и привредно динамичног простора у овом делу Европе.