Насловна » Актуелно » Вести » Канцеларија за КиМ: Србима поручују да су грађани другог реда
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Канцеларија за КиМ: Србима поручују да су грађани другог реда

18. фебруар 2020.

О правој природи самопроглашене косовске независности сведоче јучерашњи и данашњи напади на српску имовину на Косову и Метохији, којима се Србима поручује да су грађани другога реда и да за њих нема заштите од албанске самовоље и насиља.

 Канцеларија за Косово и Метохију

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

И графит „Косово је Албанија“ на помоћном објекту српске основне школе у Преоцу и противзаконито рушење куће Јовице Менковића у Церници плод је исте политичке климе која се на самопроглашеном Косову годинама континуирано ствара, а то је клима сегрегације, правне несигурности и насиља.

Србима се све чешће на овај начин поручује да за њих нема места на албанском самопроглашеном Косову, а кривци су они који у јавност упућују антисрпске политичке поруке и славе културу злочина и насиља, оличену у некадашњој УЧК.

Још једном захтевамо од међународне заједнице и њених представника на Косову и Метохији да почну да оштрије реагују на шовинистичке поруке албанских политичких лидера у Приштини и да коначно почну да раде на стварању функционалног мултиетничког друштва у нашој јужној покрајини.

Подмукли и кукавички напади на српску имовину и људе који никоме нису учинили никакво зло неће застрашити српски народ на Косову и Метохији, а Србија ће наставити да чини све да своје грађане охрабри и помогне у намери да остану и опстану на земљи предака.