Насловна » Актуелно » Вести » Петковић: Харадинајеви камиони нису помоћ већ обмана
Етнички мотивисани инциденти на Косову и Метохији, 2021. Преговарачки процес са Приштином Informator
Време од преузимања обавезе формирања ЗСО
Година Месец Недеља Дан
Исказивање интересовања за вакцинисање против COVID-19 Pecat

Петковић: Харадинајеви камиони нису помоћ већ обмана

02.јул 2019. Извор: Танјуг

Камиони са робом које је на север Косова и Метохије послао Рамуш Харадинај нису помоћ, већ обмана, изјавио је помоћник директора Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

Петар Петковић

Фото: Канцеларија за Косово и Метохију

Он је за ТВ Пинк рекао да је слање два камиона са робом на север КиМ "шверцерски приступ Харадинаја" који представља провокацију.

"Та два камиона нису помоћ већ обмана. То добро зна наш народ на КиМ који је са презиром одбацио све што раде Харадинај, Хашим Тачи и Кадри Весељи, који пуцају на српске добављаче, на камионе који превозе основне животне намирнице, хапсе људе", рекао је Петковић.

Он је указао да на КиМ већ више дана нема млека, млечних производа, меса, месних прерађевина, воћа, поврћа и да су због "терора Приштине" привредници одлучили јуче да затворе радње у српским општинама на северу КиМ.

"Привредници су на тај начин желели да покажу једну врсту отпора и протеста, јер не могу да раде у таквим условима. Ако неко пуца на вас, ако вас јури по алтернативним прелазима, јасно је да је ствар дошла до ивице, да неко жели да изазове хуманитарну кризу и катастрофу са намером да се Срби протерају или сломе да би неко насилно могао да заузме север", навео је он.

Додаје да неко покушава да замагли праву слику и да ствари прикаже онако како нису и изнео замерку и на извештавање појединих српских медија о ситуацији на КиМ.

Он је навео да се из извештавања појединих медија може стећи утисак да је Харадинај тај који шаље храну Србима на север КиМ и да је он тај који жели да спасе српски народ од хуманитрарне катастрофе.

"Крвник Хашим Тачи сада се представља као добротвор који треба да помогне северу", навео је Петковић.

Приштина покушава да представи да нема кризе на северу, али то ради и опозиција из Београда, оценио је он.

"Опозиција из Београда пљује сопствену државу и говоре како је држава та која учествује у несташици лекова и хране за вртиће, болнице, студентски центар. То је недопустиво и говори да ти људи раде искључиво како би тему КиМ користили за своје јефтине политичке поене", нагласио је Петковић.

Каже и да ће држава учинити све да Срби на КиМ не буду "ни гладним, ни жедни", да су изазови велики, али да Србија гледа у будућност и да ће настојати да живот Срба, али и Албанаца на КиМ врати у нормалу.